Rijetko je u javnosti, a od Liverpoola je napravio čudo: Ko je Michael Edwards?
Foto - Liverpool FC

Završio je sve velike transfere

Rijetko je u javnosti, a od Liverpoola je napravio čudo: Ko je Michael Edwards?

Midhat Šljivak

Navijači Liverpoola vjerovatno veoma dobro znaju ko je Michael Edwards, ali navijači drugih klubova teško da su čuli za ovog čovjeka.

Radi se čovjeku koji ima ulogu sportskog direktora kluba. Međutim, rijetko se pojavljuje u javnosti baš kao što su rijetke i njegove greške u procjeni pojačanja koja dovodi u klub.

Može se slobodno reći da je on jedan od najzaslužnijih za titulu Redsa nakon tri decenije. On je u klub doveo gotovo sve igrače koji su odveli klub do toliko željenog trofeja i zaista je rijetko promašivao.

Ako se može izdvojiti jedan promašaj, to je bez ikakve dileme golman Loris Karius. Doveo ga je Edwards na samom početku mandata 2016. godine i za njega se može reći da je promašaj.

Posljednji u nizu 'pogodaka' je Diogo Jota, a među igračima koje je doveo su Sadio Mane, Mohamed Salah, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Alisson...

Ovaj 40-godišnjak je sam pokušao izgraditi fudbalsku karijeru. Igrao je za Peterbrough, ali se na kraju odlučio da pokuša graditi karijeru sa druge strane terena.

Počeo je u Portsmouthu kao analitičar, zatim je radio sa Harryjem Redknappom u Tottenhamu, da bi 2011. godine dobio šansu za rad u Liverpoolu, a doveo ga je bivši direktor Damien Comolli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispostavio se kao pravi pogodak za klub. Impresionirao je sve radeći u skauting službi, a od novembra 2016. godine postao je glavni čovjek za transfere i dobio je poziciju sportskog direktora.

Njegov odnos sa Jurgenom Kloppom je fantastičan. Ispunjava gotovo sve želje menadžeru, ali mora mu se priznati da ima itekako dobar nos za procijeniti fudbalera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Opijum
GENIJEEEE
3 2
Ade1987
Cuj ima nos za procijeniti igrače pa samo je uzimao gotove igrače i ono sto mu je Klopp reko da uzme to bi svako znao e sad možeš ima sposobnosti da pregovara
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi