Michael Owen promijenio mišljenje o Edinu Džeki

Nekada ga je kritikovao, a sada...

Michael Owen promijenio mišljenje o Edinu Džeki

Legendarni engleski napadač, a danas sportski komentator i analitičar Michael Owen napokon je promijenio mišljenje o Edinu Džeki.

Džeko je prije nekoliko godina bio česta meta Owenovih kritika, koji je našeg napadača često spominjao dok je još bio član Manchester Cityja. Jednom prilikom je javno poručio da City ne bi izgubio od Chelseaja da je Džeko bio na klupi.

Međutim, kao da je Owen u međuvremenu uvidio da nije baš bio u pravu kada je komentarisao Edina Džeku, što se može zaključiti i iz njegovog komentara na sinoćnji pogodak bh. Dijamanta protiv Barcelone.

"Uvijek je teško dobro primiti loptu, a kada još uz to morate nekoga zagraditi i ne dati mu da priđe lopti, duplo je teže. Vidite, Džeko jednom rukom na distanci drži Albu, a istovremeno mora primiti loptu lijevom nogom da bi zadržao dovoljno distance između sebe i Albe. Odigrao je sjajno", rekao je Owen.

S njim je u studiju bio i još jedan bivši engleski fudbaler Owen Hargreaves, koji je dodao da je Edin Džeko podcijenjen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da je Džeko jako podcijenjen napadač. Jednom sam ga pitao da li će se vratiti u Premiership jer je to perfektno mjesto za njega, ali nije mi dao odgovor. Kao što vidimo, to se nije ostvarilo. Džeko je nevjerovatan fudbaler, a njegov prijem lopte bio je perfektan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi