Michael Wiesinger novi trener Nürnberga

Klub će voditi sa kolegom Reutershahnom

Michael Wiesinger novi trener Nürnberga

A. Haznadarević

Momčad Nürnberga je odlaskom Dietera Heckinga u Wolfsburg ostala bez trenera, te je u kratkom roku morala pronaći novo rješenje na klupi.

Tako su čelnici ovog bundesligaša angažovali dosadašnjeg trenera rezervne ekipe Nürnberga Michaela Wiesingera, koji je svoju trenersku karijeru počeo prije četiri godine, a vodio je ekipe Ingolstadta, te drugi sastav Nürnberga.

 

Pored Wiesingera, na klupi će biti i dosadašnji pomoćni trener kluba Armin Reutershahn.

 

"Razmotrili smo sve mogućnosti i odlučili da je to najbolje rješenje za klub. Oba stručnjaka imaju naše potpuno povjerenje jer dolaze iz naše škole", navodi se u klupskom saopštenju za javnost.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Wiesinger preuzima momčad u trenutku dok se nalazi na 14. mjestu na tabeli, sa dvadeset bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.