Michu okončao karijeru u 31. godini
Foto: EPA

Španskog napadača su mnogi već odavno zaboravili

Michu okončao karijeru u 31. godini

Teme:

Španski napadač Michu je odlučio okončati svoju karijeru nakon sezone provedene u Real Oviedu. Michu, nekada velika senzacija engleske Premier lige, otišao je u panziju u 31. godini, a na ovakvu odluku se odlučio zbog velikih problema s povredama.

Španac je najbolji fudbal igrao u svojoj debitantskoj sezoni u Swansea Cityju u koji je stigao iz Rayo Vallecana, on je, naime, u sezoni 2012/2013 odigrao 43 utakmice za Swansea i uspio postići 22 gola.

Sjajna sezona u Swanseaju donijela je Michuu i poziv u reprezentaciju Španije, a on je svoj jedini nastup za Crvenu furiju upisao u oktobru 2013. godine.

Michu je u prošlosti bio povezivan i sa transferom u Arsenal vrijednim 35 miliona eura, ali nikada nije uspio povratiti formu iz sezone 2012/2013, pa je njegova karijera, nakon velikog broja povreda, počela ići silaznom putanjom.

Ovaj korpulentni napadač je karijeru okončao u klubu u kojem je i počeo, Oviedu. Osim za Real Oviedo, Michu je nastupao još i za Celtu, Rayo Vallecano, Swansea, Napoli i Langreo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi