Mido godinu dana u Ajaxu

Egipćanin se vratio u Amsterdam

Mido godinu dana u Ajaxu

Edmir Škorić

Egipatski internacionalac Mido (27) danas je i službeno postao novi član holandskog Ajaxa, nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor.

Momčad iz Amsterdama je preko službenih internet stranica objavila informaciju da je Mido, bivši član Middlesbrougha, danas potpisao jednogodišnji ugovor.

"Sretan sam što je transfer konačno kompletiran. Stvarno nam je bio potreban još jedan napadač, te smo naporno radili u posljednjih nekoliko tjedana da dovedemo relativno jeftinog igrača u napadu" kazao je Ajaxov trener Martin Jol.

27-godišnji Egipćanin je već igrao za Ajax u razdoblju od 2001. do 2003. godine, te je u 57 utakmica za Holanđane postigao 23 gola. Potom je igrao za Marseil'le, Romu i Tottenham, a u ljeto 2007. godine pojačao Middlesbrough.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti