Mido završio karijeru

Mido završio karijeru

Midhat Šljivak
Teme:

Egipatski napadač, Hossam Ahmed Mido, odlučio je da u 30. godini okonča profesionalnu karijeru.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je u karijeri igrao za veliki broj klubova, uključujuči Tottenham, Romu i Ajax, a bez kluba je od januara ove godine kada je otpušten od Barnselya.

"Želim da objavim kako završavam svoju fudbalsku karijeru. Želim da se zahvalim svima koji su mi pružali podršku tokom karijere, a naročito mojim fanovima", napisao je na Twitteru Mido.

Mido je karijeru počeo u egipatskom Zamaleku, a 2000. godine je krenula njegova evropska karijera potpisom za belgijski Gent. Nakon toga je igrao u velikom broju timova, uključujući i velika imena poput Rome, Tottenhama, West Hama, Ajaxa i Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije