Mihajlo Jovašević potpisao za Posušje

Bivši igrač Sarajeva

Mihajlo Jovašević potpisao za Posušje

O. Lekić

Nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mihajlo Jovašević novi je igrač HŠK Posušje.

Kako je to prije nekoliko dana SportSport i najavio, HŠK Posušje i 21-godišnji lijevi bek Mihajlo Jovašević dogovorili su saradnju.

Nekadašnji član FK Sarajevo je s bh. premijerligašem potpisao ugovor do kraja ove sezone, a na Mokri Dolac dolazi iz FK Igman, gdje je boravio na posudbi.

Jovašević je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Borca iz Banja Luke, da bi početkom 2019. godine stigao u akadamiju FK Sarajevo.

Imao je jako dobre nastupe u kadetskom i juniorskom timu, da bi ga rukovodstvo Bordo tima prošle sezone odlučilo poslati na kaljenje u FK Mladost i Doboj Kakanj.

Mihajlo Jovašević
Mihajlo Jovašević FK Igman FK Igman HŠK Posušje HŠK Posušje FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

4 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ove sezone posuđen je ekipi Igmanu. Odigrao je četiri utakmice za tim iz Konjica, no ugovor o posudbi je raskinut, kao i njegov ugovor sa Sarajevom, a Jovašević je postao član plavo-bijelog tima.

Jovašević je nastupao i za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Ukupno je skupio deset nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje je prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončalo na sedmom mjestu s 20 bodova, ali imaju samo bod više od mjesta koje vodi u niži rang i vodit će žestoku bitku za opstanak.

U prvom kolu nastavka prvenstva (19. kolo) na svom terenu dočekuju fenjeraša Zvijezdu 09 iz Brgula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi