Mihojević: Pobjeda protiv Mladosti korak ka vrhu tabele

Kapiten FK Sarajevo pred naredni meč

Mihojević: Pobjeda protiv Mladosti korak ka vrhu tabele

S. Mlaćo

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Marko Mihojević, boravio je u proteklim danima sa U-21 reprezentacijom BiH. 

Ekipa selektora Vinka Marinovića savladala je Vels na gostujućem terenu rezultatom 4:0, a kapiten bordo tima je odigrao čitavu utakmicu.

“Odigrali smo jednu odličnu utakmicu na dalekom gostovanju u Velsu. Izuzetno mi je drago što smo došli do jako bitne pobjede. Ova generacija mlade reprezentacije je pokazala svoj potencijal i kvalitet i nadam se da ćemo u nastavku kvalifikacija nastaviti u ovom ritmu.”, rekao je Mihojević, dodavši:

“Za mene je stvarno od velikog značaja što sam odigrao u Velsu čitavu utakmicu. Poslije neugodne povrede  nastupio sam i u posljednjim ligaškim utakmicama, a susret protiv Velsa mi je dobro došao za samopuzodanje i kao potvrda da je ta povreda iza mene. Radujem se nadolazećim sedmicama i utakmicama.”

Mihojevića zajedno sa ostatkom ekipe Sarajeva nadolazećeg vikenda očekuje nastavak premijerligaškog takmičenja. Sarajevo u odličnoj formi dočekuje preostale četiri prvenstvene utakmice, a Mihojević je otkrio koji su po njemu razlozi jako dobrih igara Sarajeva u proteklim sedmicama.

“Mogu reći da stvarno dobro radimo na treninzima i da je atmosfera među nama u ekipi odlična i to su sigurno jedni od razloga zbog kojih bilježimo dobre rezultate u posljednjim sedmicama. Možda je reprezentativna pauza za našu ekipu došla u nezgodno vrijeme, obzirom da smo bili u naletu i u dobroj formi, ali sam siguran da ćemo već nadolazećeg vikenda nastaviti sa prepoznatljivim igrama.”, rekao je naš kapiten.

U subotu će Bordo klub na Koševu dočekati Mladost. Utakmica na Koševu na rasporedu je 18.11. sa početkom u 16 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U goste nam dolazi ekipa Mladosti. Pred nama nije jednostavna utakmica, međutim mi smo domaćini i uloga favorita pripada nama. Uz dobar angažman od prve minute, nadam se novoj pobjedi, koja za nas mnogo znači. Približavamo se vrhu tabele pobjeda protiv Mladosti bio bi jedan značajan korak ka našem cilju. Koristim priliku da pozovem naše navijače, da dođu na utakmicu u velikom broju, te da zajedno proslavimo nova tri boda i najavimo gradski derbi.”, zaključio je Mihojević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi