Mikel: Ancelotti mi je poput oca

Mikel: Ancelotti mi je poput oca

Edmir Škorić

Nigerijski reprezentativac John Obi Mikel (23) ističe veliko zadovoljstvo što je još uvijek član Chelseaja, te se nada da će sa klupom još osvojiti Ligu prvaka.

Dolaskom Brazilca Ramiresa, konkurencija u veznom redu Chelseaja dodatno se pojačala. Za svoje mjesto u početnom sastavu strahuju Frank Lampard, Michael Essien i John Obi Mikel. Ipak, od nabrojanih igrača, najizglednije šanse za rezervu ima nigerijski reprezentativac.

"U Chelseaju se osjećam kao kod kuće. Došao sam ovdje sa 19 godina i stvarno sam uživao u četiri provedene godine s klubom. U tom vremenu sam puno toga naučio i stekao više iskustva. Nakon toliko vremena igrajući za klub kao što je Chelsea i ligi kao što je Premiership, uvijek ćete puno napredovati", kazao je Mikel, dodavši:

"Sretan sam igrajući u timu Carla Ancelottija. Nakon jedne sezone provedene s njim, imam osjećaj da ga dugo poznajem. On je menadžer, no u mnogo čemu mi je poput oca. Ukazao mi je veliko povjerenje."

"Od 2006. godine sam sa Chelseajem osvojio sve domaće trofeje, nedostaje mi tek Liga prvaka. Bilo bi sjajno sve osvojiti sa 23 godine, ali isto tako znam da je puno velikih igrača koji nisu osvojili mnoge trofeje. Jako sam sretan i balogoslovljen. Nadam se da će sljedeći naslov biti onaj europski - Liga prvaka".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.