Arteta: Trenutno sam u stanju šoka

Arsenal izgubio od Liverpoola

Arteta: Trenutno sam u stanju šoka

E. Škorić

Menadžer Arsenala Mikel Arteta nije očekivao da će njegov tim tek onako lako da bude poražen od Liverpoola.

Topnici su sinoć na Emiratesu u derbiju izgubili s 3:0 od Liverpoola, pa Arteta kaže kako je šokiran.

"U potpunosti smo zaslužili da izgubimo meč. Bili su bolji u svim aspektima i zaslužili su da pobijede s tom razlikom, ili čak i većom. Prihvatam odgovornost za to kako smo igrali. To je bila moja greška. Moram da pripremim tim da igra na drugi način, u tome je stvar. Trenutno sam u stanju šoka", rekao je Arteta.

On u prvih 50 mečeva na klupi Arsenala ima procenat pobjeda 42 posto, dok je Unai Emery, njegov prethodnik, imao 49 posto pobjeda na 51 utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo lopti smo izgubili, nismo mogli da vežemo tri dodavanja. Bilo je mnogo jednostavnih stvari koje nismo radili kako treba. Osnove nisu bile na nivou. Želim da se izvinim navijačima, ovo nije ono što želimo, moramo da igramo daleko bolje", zaključio je Arteta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi