Mikovič: Pandža i Raščić su najopasniji Olimpicovi igrači

Veznjak Spartaka poručuje

Mikovič: Pandža i Raščić su najopasniji Olimpicovi igrači

Adnan Beganović

Revanš susret 1. pretkola Evropa lige sutra će u Slovačkoj odigrati domaći Spartak i Olimpic iz Sarajeva.

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u prvom susretu odigranom u Sarajevu nadigrao je ekipu iz Trnave, no na kraju nije uspio slaviti. Spartak je iz Sarajeva otišao sa povoljnih 1:1, no svjesni su igrači ovog kluba da ih u revanš susretu ne očekuje lagan posao.

Mladi 24-godišnji vezni fudbaler Spartaka, Martin Mikovič cijeni bh. ekipu, ali vjeruje da on i njegovi saigrači mogu do 2. pretkola Evropa lige.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi, a posebno su opasni Pandža i vidoki napadač Raščić. Ne smijemo bezglavo napadati jer Olimpic je kao tim dobro organizovan i iz kontre je jako opasan", izjavio je Mikovič.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veznjak slovačke ekipe uzda se i u veliku podršku s tribina.

"U Sarajevu smo imali podrškum, no tribine su daleko od stadiona, što se meni ne sviđa. Sutra će stvari biti drugačije, bićemo u bliskom kontaktu s našim navijačima i to će nam svakako biti dodatni vjetar u leđa. Očekujem da će naši navijači stvoriti sjajnu atmosferu", zaključio je Mikovič.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.