Milan ga prvo otjerao, pa mu ponudio novi ugovor

Važio za velikog talenta

Milan ga prvo otjerao, pa mu ponudio novi ugovor

Endin Čaušević

Hachin Mastour je 2012. godine važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, a tog ljeta iz Reggine je prešao u Milan.

Tada 14-godišnji Mastour bio je zvijezda na You Tubeu zbog svojih sjajnih poteza na utakmicama, a u Milan je stigao za pola miliona eura. Mastour je bio velika nada Rossonera jer su se u to vrijeme mnogi klubovi interesovali za njegov potpis, ali je Marokanac odlučio da karijeru gradi na San Siru.

Mastour je godinu dana kasnije mogao postati najmlađi igrač koji je zaigrao u Seriji A kada ga je tadašnji trener Milana Clarence Seedorf uvrstio u sastavu protiv Sassuola, ali nije dobio šansu da zaigra u ovom meču. Marokanac je bio na posudbi u Malagi i Zwolleu, te je za dvije godine odigrao samo jednu utakmicu.

Milan mu se odlučio zahvaliti na saradnji ovog ljeta nakon što je Mastouru istekao ugovor s Rossonerima. Međutim, ovaj slučaj je dobio veliki obrat jer se klub sa San Sira u posljednji trenutak odlučio predomisliti. Milan je dao novi ugovor Marokancu koji se priključio treninzima ove ekipe, ali najvjerovatnije je da će ovja 19-godišnji igrač ponovo na posudbu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti