Milan je bio odličan, ali nije pobijedio: Juventus se na San Siru spasio golom iz penala

Rossonerima prednost pred revanš

Milan je bio odličan, ali nije pobijedio: Juventus se na San Siru spasio golom iz penala

A. Čaušević

Fudbaleri Milana su u prvom meču polufinala kupa Italije nisu uspjeli pobijedili Juventus iako su bili bolji tim tokom većeg dijela meča. Završeno je 1:1.

Milan je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Rossoneri su bili konkretniji, dok su bezidejni i ponovo loši, ali i na momente sretni Bianconeri igrali totalno nepovezano.

Buffon je imao dosta posla na ovom susretu, a prvi put je morao reagovati u 23. minuti kada je Calabria šutirao pod samu prečku, ali je iskusni golman dobro odbranio.

Gosti iz Torina su u prvom dijelu zaprijetili samo jednom i to u 36. minuti kada je Donnarumma odbranio precizan i snažan šut Cuadrada.

U prvom poluvremenu žute kartone kod domaćih su dobili Ibrahimović i Hernandez zbog čega neće igrati u revanš susretu.

Drugo poluvrijeme je počelo prilikama za Milan. Buffon je branio šuteve Rebića, Castilleja i Ibrahimovića, ali u 61. minuti nije mogao ništa.

Nakon centaršuta Castilleja lopta je stigla do Rebića kojie snalažljivo šutirao i loptu poslao u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača koji su u velikom broju stigli na San Siro.

U 71. minuti Rossoneri su ostali s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Hernandez poslije oštrog faula nad Dybalom te ga je sudija Valeri opravdano poslao u svlačionicu.

Juventus je pokušao doći do izjednačenja u posljednjih 20-ak minuta, ali Sarrijevi izabranici su bili bezidejni i nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Donnarummu sve do 89. minute kada je poslije asistencije VAR-a dosuđen penal za goste. 

Ronaldo je šutirao makazicama, lopta je u ruku pogodila Calabriju, a sudija Valeri je poslije pregledanja snimka pokazao na bijelu tačku. Portugalac je sigurno zabio za 1:1 što je bio i konačan rezultat susreta.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao cijeli susret i pružio je sasvim solidnu partiju, dok je Asmir Begović i ovaj susret predsjedio na klupi. Revanš susret u Torinu igra se u 4. marta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AjdinVL
Čekaju se mrzitelji Juventusa da iskale bijes na sudijama hahahaha
11 17
JulianNagelsmann23
Sramota od sudca
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi