Bio na pragu Juventusa, igrao za Palermo, a sada potpisao za hit bh. Premijer lige

Novo pojačanje Sloge

Bio na pragu Juventusa, igrao za Palermo, a sada potpisao za hit bh. Premijer lige

E. Ganibegović

Dobojska Sloga, novajlija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, za sada je hit prvenstva.

U prvom kolu senzacionalno su otkinuli bod Borcu (2:2), a onda deklasirali Leotar s 4:0.

Sada za navijače ovog kluba stiže nova dobra vijest, a to je da je klub završio registraciju Milana Milanovića, 31-godišnjeg srbijanskog stopera i on će imati pravo nastupa već u trećem kolu na gostovanju kod FK Sarajevo.

Milanović je kao omladinac ponikao u Zemunu, igrao za juniore Crvene zvezde, a 2008. godine odlazi u moskovsku Lokomotivu.

Tada, dok je bio mladi reprezentativac Srbije, za njega stiže ponuda Juventusa od 400.000 eura i transfer je bio skoro gotov, no na kraju odlazi u Palermo. 

U Italiji je igrao još za Sienu, Vicenzu, Ascoli i Pisu, da bi 2019. godine stigao u banjalučki Željezničar. Nastupao je još za Triglav u Sloveniji, a posljednjih nešto manje od godinu dana bio je u Radničkom 1923.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše utakmica u karijeri odigrao je u Seriji B (76) gdje je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a u CV-ju ima i tri nastupa u Kupu Italije, te pet u Seriji A.

Na registraciju čeka još i Anes Hrustanović, mladi talentovani veznjak koji je u klub odavno stigao iz kakanjske Mladosti, te bi i on uskoro trebao da stekne pravo nastupa. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi