Milan nakon preokreta pobijedio Celtic i osigurao plasman u nokaut fazu

Noć za zaborav za Krunića

Milan nakon preokreta pobijedio Celtic i osigurao plasman u nokaut fazu

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu nakon preokreta pobijedili Celtic sa 4:2 u meču petog kola grupne faze Evropske lige.

Celtic je odlično otvorio utakmicu i već u osmoj minuti poveo sa 1:0. Krunić je napravio veliku grešku ispred šesnaesterca koju je iskoristio Rogić i pogodio za vodstvo škotskog kluba.

Samo šest minuta kasnije Celtic je zabio i drugi pogodak. Christie je asistirao, a ovaj put mrežu Donnarumme trese Edouard za 0:2.

Međutim, Milan je uspio ekspresno da poravna na 2:2. Rossonere je u igru vratio Calhanoglu koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka za 1:2. Samo dvije minute kasnije na semaforu je bilo 2:2, a strijelac je bio Castillejo.

U nastavku meča Milan je došao do potpunog preokreta. Domaći su već u 50. minuti poveli sa 3:2 kada je Hauge savladao gostujućeg golmana. Konačnih 4:2 u samom finišu utakmice postavio je Brahim Diaz.

U istoj grupi večeras su igrali Lille i Sparta, a francuski tim je pobijedio sa 2:1 i tako zadržao prvo mjesto u grupi.

Lille je prvi sa 11 bodova, a Milan drugi s deset i ovi klubovi su osigurali mjesto u nokaut fau. Slijedi Sparta sa šest, te Celtic s jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Veliko iznenađenje večeras je napravila Zorya koja je na svom terenu pobijedila Leicester sa 1:0. Junak je bio Sayyadmanesh koji je u 84. minuti postigao jedini pogodak na meču.

U grupi G još su igrali AEK i Braga, a gosti su pobijedili sa 4:2. Leicester i Braga imaju po deset bodova i osigurali su plasman dalje, a Zorya i AEK Se opraštaju od Evrope za ovu sezonu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
I ona ovi nasi kazu jak Celtic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi