Milan našao način da dovede Kalinića

Niang ide u suprotnom pravcu?

Milan našao način da dovede Kalinića

Endin Čaušević

Čelnici Milana krenuli su veoma furiozno u pripreme za novu sezonu jer je na San Siro stiglo već nekoliko novih pojačanja.

Rossoneri su odlučni da se nakon nekoliko loših sezona ponovo vrate u vrh italijanske Serije A, te da naredne sezone izbore igranje u Ligi prvaka. Milan je već doveo četiri nova igrača, ali se čelnici kluba sa San Sira ne žele zaustaviti na tome jer su već najavili nove transfere.

Poznato je da je želja Milana napadač Fiorentine Nikola Kalinić i kako stvari stoje ovaj hrvatski igrač bi uskoro trebao potpisati za Rossonere. Fiorentina je poručila da je Kalinićeva cijena 30 miliona eura, no klub sa San Sira je već smislio način kako da Hrvata "preotme".

Naime, Rossoneri će ponuditi Violi deset miliona eura, te u zamjenu M'Bayjea Nianga koji očito nema mjesta više u Milanu. Niang je prošlu sezonu proveo na posudbi u Watfordu gdje je bio poprilično dobar. Italijanski mediji smatraju da je ovo veoma dobra ponuda, te da će ju Fiorentina najvjerovatnije prihvatiti. Ipak, morat ćemo prvo sačekati zvaničnu potvrdu od strane oba kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi