Kalinić dogovorio prelazak u Milan, čeka se još Fiorentina
Foto: EPA

Dogovorio lične uvjete

Kalinić dogovorio prelazak u Milan, čeka se još Fiorentina

Hrvatski napadač Nikola Kalinić će od naredne sezone, po svemu sudeći, nositi dres Milana.

Ovaj 29-godišnjak, koji se u bliskoj prošlosti često povezivao sa odlaskom u Kinu, navodno je već dogovorio lične uvjete sa Milanom u kojem bi trebao zarađivati 2,5 miliona eura godišnje plus bonuse.

Za realizaciju transfera se čeka još Fiorentina, koja od Milana traži više novca za svog prvog napadača. Rossonerri nude 20 miliona eura, a Fiorentina traži barem deset miliona više, pa ostaje da se vidi hoće li dvije strane pronaći kompromis.

Nikola Kalinić je u nedavno završenoj sezoni postigao 20 golova na 42 utakmice za Fiorentinu, a u Milanu bi trebao postati prvi napadač zbog toga što su na odlasku Carlos Bacca, ali i Gianluca Lapadula.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan će u novoj sezoni imati velike ambicije, a za klub sa San Sira su već potpisali Kessie, Rodriguez i Musacchio.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi