Milan ne može platiti 40 miliona za Džeku

Analiza italijanskih medija

Milan ne može platiti 40 miliona za Džeku

Ekipa koja bude u svoje redove u ljetnom prelaznom roku htjela dovesti Edina Džeku iz Wolfsburga moraće za reprezentativca Bosne i Hercegovine platiti sumu od 40 miliona eura.

Taj iznos novca je za Milan, koji već godinu dana želi na San Siro dovesti Džeku, ipak je prevelik. Međutim, Rossoneri se nadaju da bi Wolfsburg mogao pristati na njihovu ponudu da uz nešto novca, u Njemačku pošalju i jednog svog igrača, jer 40 miliona eura u kešu Berlusconijeva ekipa jednostavno nije sposobna isplatiti, pišu danas italijanski mediji.

Milan je već u nekoliko navrata slao ponude u Wolfsburg, koje su uključivale Klaas Jana Huntelaara, Kahku Kaldzea i Mareka Jankulovskog, ali Nijemci nisu pristali ni na jednu od tih ponuda.

Ono što dodatno može zabrinuti Milan jeste činjenica da Džeku prate i neki engleski klubovi, prije svih Chelsea i Arsenal, čija je kupovna moć daleko veća i koji bi mogli isplatiti traženu sumu Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.