Milan prodao Cutronea!

Napadač odlazi u Premiership

Milan prodao Cutronea!

A. Čaušević

Patrick Cutrone će svoj fudbalski hljeb nastaviti zarađivati u Engleskoj.

Italijanski mediji izvještavaju kako je Milan prodao Cutronea Wolverhamptonu za 18 miliona eura plus bonusti.

Rossoneri su tražili 25 miliona međutim nakon nekoliko rundi pregovora spustili su cijenu te je postignut dogovor između dva kluba.

Milan će osim zagarantovanih 18 miliona eura moći zaraditi još četiri miliona u slučaju da 21-godišnjak ispuni određene uslove.

Prva opcija za prodaju je bio Andre Silva, ali kako je Portugalcu propao transfer u Monaco u Milanu su odlučili da prodaju Cutronea.

Wolverhampton dobio pojačanje iz Real Madrida

Wolverhampton je angažovao još jedno pojačanje pred novu sezonu, a riječ je o fudbaleru Real Madrida Jesusu Valleju.

Ovaj 22-godišnji štoper je zvanično posuđen Wolvesima do ljeta 2020. godine.

Jesus Vallejo je igrač Real Madrida postao 2015. godine, a Kraljevi su tada za njegov potpis Zaragozi platili pet miliona eura. Vallejo je ipak sezonu 2015/2016 ostao na posudbi u Zaragozi, da bi ga nakon toga Kraljevi posudili i Eintrachtu iz Frankfurta.

Protekle dvije godine je Vallejo proveo u Realu, ali je sada došlo vrijeme za novu posudbu.

Mladi defanzivac se još uvijek nije uspio izboriti za mjesto u prvom timu Reala, a za kraljevski tim je ukupno nastupio 19 puta, te je postigao jedan gol. Inače, njegov ugovor sa Realom važi do 2021. godine.

Kada je u pitanju Wolverhampton, engleski klub se povezuje i sa Milanovim Cutroneom. Navodno je načelni dogovor o transferu mladog Italijana postignut, a Wolvesi bi za njegov potpis trebali izdvojiti blizu 20 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Zalit ce njim, ima potencijala
0 6
Hz rajvosa
kakav cutrone
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi