Milan slavio u St. Petersburgu, Hubočan presudio svojima

Liga prvaka, grupa C

Milan slavio u St. Petersburgu, Hubočan presudio svojima

U prvom susretu koji je na rasporedu danas u Ligi prvaka, sastali su se Zenit iz St. Petersburga i AC Milan.

Gosti su furiozno otvorili utakmicu, a poveli su već nakon 13 minuta. Emanuelson je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila živi zid te je prevarila golmana domaćih, Malafeeva i završila u mreži. Samo tri minute kasnije mladi El Shaarawy je povisio na 0:2.

Nakon tog gola uslijedila je opsada gola Milana. Redali su se napadi Zenita, a golman Abbiati je u par navrata spasio mrežu Rossonera. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena bio je nemoćan. Hulk je nakon dodavanja Shirokova sjajnim prodorom ušao u šesnaesterac te je snažnim šutem savladao golmana gostiju.

 

Sa 1:2 se otišlo na odmor, a u nastavku smo vidjeli još dva gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak u drugom poluvremenu. Zenit je u 49. minuti vratio stvari na početak. Strijelac je ovoga puta bio Shirokov, a asistenciju mu je vratio Hulk. Brazilac je ubacio iz kornera, a ruski internacionalac je glavom pogodio mrežu gostiju. Ipak, u nastavku Milan ponovo dolazi do prednosti.

U 75. minuti nakon oštre lopte Montoliva u šesnaesterac, Hubočan je nesretno pogodio svoju mrežu. Do kraja susreta domaći nisu imali snage za izjednačenje te je ostalo 2:3, a Milan je ostvario važnu pobjedu pred nastavak takmičenja.

Zenit St. Petersburg - AC Milan (Emanuelson 13, El Sharaawy 16, Hulk 45+1, Shirokov 49, Hubocan (OG) 75







Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.