Još jedan bivši igrač Borca pronašao inostrani angažman

Vušurović predstavljen u novom klubu

Još jedan bivši igrač Borca pronašao inostrani angažman · Zvanično

E. Škorić

Milan Vušurović je Borac napustio prošlog mjeseca, a sada je postalo poznato gdje će nastaviti karijeru.

Vušurović je u Borac stigao prije početka prošle sezone, a za ovaj klub ukupno je odigrao 37 utakmica i pritom je postigao sedam pogodaka kojima je dodao tri asistencije.

"Od prvog treninga tokom priprema na Bledu, pa sve do kraja sezone, Milan Vušurović je pokazao da je pravi profesionalac i FK Borac želi da mu se zahvali za sve što je pružio u Banjaluci", između ostalog su naveli iz kluba.

Vušurović je u Borac stigao iz Radnika iz Bijeljine. Za klub iz Semberije je odigrao 20 utakmica uz učinak od četiri pogotka. U karijeri je još nastupao za Budućnost iz Podgorice, Lovćen, Rigu, Vereya Staru Zagoru, Botev Vratsa i Napredak iz Kruševca.

Njegov novi klub je Al Orobaha iz Saudijske Arabije. Radi se o drugoligašu, ali nema sumnje da će Vušurović dobro da naplati svoj odlazak u ovu zemlju.

U drugu ligu Saudijske Arabije otišao je još jedan bivši igrač Borca, Donolad Molls. On je potpisao ugovor s Najranom.

Od februara 2021. godine do ovog ljeta nosio je dres Borca za koji je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao 34 nastupa i jednu asistenciju.

S klubom iz Banja Luke osvojio je i jedinu titulu u karijeri, titulu prvaka Bosne i Hercegovine koju je Borac osvojio 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, karijeru je započeo u zagrebačoj Lokomotivi, a igrao je još i za Kustošiju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti