Milan želi Džeku, na potezu Wolfsburg

Galliani se u Sarajevu raspitivao za "dijamanta"

Milan želi Džeku, na potezu Wolfsburg

Predstavnici Milana, na čelu sa potpredsjednikom kluba sa San Sira Adrianom Gallianijem, boravili su jučer i danas u Sarajevu kako bi „opipali“ teren i vidjeli kakve su mogućnosti da Edin Džeko od naredne sezone obuče dres Rossonera.

Kako je SportSport.ba već izvijestio, potpredsjednik slavnog italijanskog kluba boravio je i danas u prijestolnici Bosne i Hercegovine, gdje mu je domaćin bio Irfan Redžepagić, menadžer reprezentativca BiH Edina Džeke.

Ličnost kalibra Gallianija u Sarajevo, sasvim sigurno, nije došla u razgledanje. Čelnici Milana raspitivali su se za Edina Džeku.

„Milan se interesovao za Džeku još dok je bio u Teplicama, ali tada još nije bilo vrijeme za njegov transfer na San Siro. Situacija je danas, međutim, sasvim drugačija. U telefonskom razgovoru sa Gallijanijem smo dogovorili da se nađemo. Ja sam predložio da održimo sastanak u Milanu, ali su čelnici italijanskog kluba odlučili doći u Sarajevo“, priča Redžepagić.

Edin Džeko ovog je ljeta jedan od najtraženijih evropskih igrača. Mnogi se klubovi interesuju za njega, a Milan želi vidjeti kakve su mogućnosti da naš „dijamant“ naredne sezone preseli na San Siro.

„Edin je pod ugovorom sa Wolfsburgom i zbog toga nema pravo sastajati se sa predstavnicima drugih klubova. Milan je pokazao interes za Džekom, ali prije svega treba obaviti razgovore sa čelnicima Wolfsburga, koji će, moram to reći, biti delikatni. Prvak Njemačke, naime, želi po svaku cijenu ostaviti Edina u Njemačkoj barem još jednu godinu. Trebamo prvo sjesti sa čelnicima Wolfsburga, vidjeti kako će ti pregovori završiti, pa tek onda možemo pričati o eventualnom transferu u Milan“, smatra Redžepagić.

Milan je klub za koji Edin Džeko navija od malih nogu, kako je to u više navrata znao istaknuti. Upravo zato ne treba sumnjati u njegovu želju o tome gdje bi volio nastaviti karijeru.

„Edin bi već sutra bio u Milanu“, kroz šalu kaže Redžepagić. „Milan je klub sa ogromnom tradicijom, u to nema nikakve sumnje. Osim toga, na San Siru se igra Liga šampiona. Jedan od naših preduslova u eventualnom Edinovom odlasku iz Wolfsburga je da klub u koji bi otišao igra u elitnom evropskom takmičenju. Iz tog razloga nam ponuda Manchester Citya nije toliko zanimljiva, a nije tačna informacija koju sam dobio da smo Edin ili ja izjavili kako on nikad ne bi prešao u City jer je to klub ispod svakog nivoa. Ne. To nije tačno, City nam nije toliko interesantan samo iz razloga što ne nastupa u Ligi šampiona“, dodao je Redžepagić.

Sve u svemu, na potezu je Wolfsburg, koji je odlučan u namjeri da zadrži još barem godinu svog ponajboljeg fudbalera, ali je pitanje hoće li im to i poči za rukom, s obzirom da Džeko želi u Milan, ali i na činjenicu da se ponude sa San Sira u pravilu teško odbijaju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.