Milanič naslijedio Jurčića u Mariboru

Ponovo na Ljudskom vrtu

Milanič naslijedio Jurčića u Mariboru

Čelnici Maribora brzo su pronašli zamjenu za Krunoslava Jurčića. Na zvaničnoj klupskoj stranici je potvrđeno da će Maribor u narednom periodu voditi 'stari poznanik' Darko Milanič.

Subotnji domaći poraz protiv Celja presudio je hrvatskom treneru Krunoslavu Jurčiću, koji se na klupi Maribora zadržao ukupno šest mjeseci, a uoči velikog derbija sa Olimpijom trenersku palicu je preuzeo Darko Milanič.

"Nakon raskida saradnje sa Krunoslavom Jurčićem započinje nova priča. Kao što smo i najavili, menadžment kluba je brzo okončao potragu za novim trenerom i ovim putem objavljujemo d aje to Darko Malinović koji je vodio Marubor u periodu između 2008. i 2013. godine", saopštili su iz kluba.

Milanič je dobro poznato ime u slovenačkoj javnosti. Radi se o treneru koji je tokom dosadašnje karijere još imao priliku voditi Sturm Graz i Leeds United, a svojevremeno je kao igrač bio i reprezentativac Slovenije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi