Zahovič: Rahmanović? Morali smo reagovati, odličan je!

Sportski direktor Maribora za SportSport.ba

Zahovič: Rahmanović? Morali smo reagovati, odličan je!

Aktuelni slovenački šampion Maribor danas je putem svoje zvanične klupske stranice potvrdio da su pregovori sa Amarom Rahmanovićem uspješno okončani. 

Naime, mladi bh. reprezentativac je nakon godinu dana odlučio napustiti svoj Koper i prihvatiti ponudu Maribora, a završenim poslom ponajviše je zadovoljan sportski direktor kluba Zlatko Zahovič koji je u razgovoru za SportSport.ba otkrio kako je došao na ideju da angažuje Rahmanovića. 

"Mi smo igrali nekoliko puta protiv Kopra i vidjeli smo da taj 'mali' Rahmanović posjeduje ogroman talenat i normalno da smo odmah reagovali i iskoristili situaciju. On je bio ostao bez kluba i u njemu smo vidjeli igrača koji uz pravilan rad može mnogo napredovati", kazao nam je Zahovič. 

Zahović ne krije da u budućnosti ima namjeru obratiti pažnju i na igrače koji trenutno igraju u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Naravno, pa svi znaju da Bosna i Hercegovina ima toliko talentovanih igrača koje je potrebno samo kvalitetno obrađivati. To je naša baza i pratit ću sve."

Tokom razgovora za SportSport.ba osvrnuo se na bh. prvenstvo, ističući da je iznenađen što ove sezone glavu riječ vodi Sloboda predvođena fantastičnim trenerom Husrefom Musemićem. 

"Pratim dosta vašu ligu i moram priznati da sam iznenađen što je Sloboda tako visoko u prvenstvu, jer je donedavno igrala u nižem rangu. Doduše, već tada se vidjelo da ljudi iz kluba iskazuju jednu ozbiljnost i veliku želju da naprave nešto u svom gradu i sretan sam što uspijevaju u svom cilju. Ima dosta dobrih klubova u BiH. Također ozbiljan je i Zrinjski, Sarajevo je uvijek Sarajevo i biće interesantno do kraja sezone", dodaje Zahovič. 

S druge strane, njegov Maribor trenutno u prvenstvu zauzima drugu poziciju i borbu za naslov će voditi sa Olimpijom koja trenutno ima šest bodova više. 

"Bez obzira na to, ja vjerujem da će Maribor na kraju slaviti. Imali smo loš start ove sezone, ispali smo iz Evrope, bilo je povrijeđenih igrača i u tim trenucima trebali smo šok terapiju. Na sreću, uspjela je dovođenjem Krunoslava Jurčića koji odlično radi. Sada smo smanjili bodovnu razliku i imamo sve u našim rukama i ako sve bude regularno možemo biti prvaci. Pred teškom smo zadaćom", smatra Zahovič, koji je na kraju razgovora najavio da će se Maribor uskoro vratiti na evropsku scenu. 

"Vratit ćemo se, naravno. Kako god sezona završila, mi smo i dalje jedan ozbiljan klub i prema tome očekujem da ćemo uskoro ponovo igrati u nekom od evropskih takmičenja", poručio je nekadašnji slovenački reprezentativac.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Za one koji ne znaju, Zahovič je tokom svoje karijere imao priliku nastupati za klubove poput Porta, Benfice i Valencije, a prve lekcije naučio je u Partizanu kod legendarnog Ivice Osima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.