Milanović: Primijeti se disciplina, nije čudo što je FK Sarajevo osvojio duplu krunu

Novi igrač bordo tima za SportSport.ba

Milanović: Primijeti se disciplina, nije čudo što je FK Sarajevo osvojio duplu krunu · Intervju

Fudbaleri Sarajeva su se nakon kratkog odmora poslije šampionske sezone zaputili u Sloveniju gdje se pripremaju za predstojeće izazove u Evropi, ali i novu sezonu Premijer lige BiH - u kojoj će pokušati odbraniti titulu.

Za sada su u bordo tabor stigla dva pojačanja. Nebojša Gavrić i Slobodan Milanović. Upravo sa Slobodanom Milanovićem je ekipa SportSport.ba u "slovenačkoj bazi" FK Sarajevo u Rogaškoj Slatini obavila kratak razgovor.

Ovaj 26-godišnji krilni fudbaler je u Sarajevo stigao iz Krupe, kluba čiji je dres nosio sa puno uspjeha.

"Prvi put sam ovdje, lijepo izgleda zaista. Imamo odlične uslove za trening, odličan hotel, hrana. Sve je na visokom nivou", prenio nam je Slobodan svoje prve utiske priprema u Sloveniji.

Međutim, kakvi su bili prvi utisci po dolasku u FK Sarajevo?

"Sigurno da je ovo za mene jedan veliki korak, ovo je veliki klub i došao sam ovdje da se dokazujem i da pokušam odigrati što bolje mogu. Da pokušam pomoći klubu na najbolji mogući način."

Navijači Sarajeva sigurno žele saznati sve o novim igračima svog kluba. Kakav je Slobodan privatno, koji su njegovi interesi van fudbala, hobiji?

"U privatnom životu dosta vremena provodim kući sa svojima, odmaram. A inače se posvećujem treningu, utakmicama. Hobija nekih konkretnih nemam. Nekada igram taj Play Station za razonodu, ali ništa specijalno...", izjavio je Milanović.

Slobodanov fokus je, dakle, na fudbalu. Kada si znao da se želiš profesionalno baviti ovim sportom?

"Od kada sam se upisao na fudbal, sa nekih sedam godina, to je jedino što me zanimalo. Kako je vrijeme prolazilo vidio sam da je to jedino što mi se sviđa, što volim. Tako sam i nastavio... Kada sam iz Kozarske Dubice, iz Borca, otišao u OFK Beograd bio je to prvi ozbiljniji korak. Bio je to iskorak u mojoj karijeri, a nakon toga je sve išlo svojim putem. Otišao sam u Zvijezdu iz Gradačca, pa u Rudar Prijedor. Potom sam pet godina proveo u Krupi i tu sam najbolje igrao, pružao najbolje partije, a one su me i dovele do Sarajeva", ističe Milanović.

Kako ti se čine igrači Sarajeva koji igraju na tvojoj poziciji. Konkurencija je jaka, vjeruješ li da se možeš izboriti za minutažu?

"U svakom klubu u Premijer ligi sigurno imate barem po dva dobra igrača na svakoj poziciji, tako da je na meni da dobro radim, treniram i da se nadam da ću se izboriti za svoje mjesto."

Tek si stigao u Sarajevo, s kim od novih saigrača provodiš najviše vremena?

"Pa cimer sam sa Nebojšom Gavrićem. Pošto smo obojica novi, prvog dana kada smo se upoznali tako smo se dogovorili, ali zaista su svi odlični momci, ne bih nikog da izdvajam. Svi su me prihvatili", rekao nam je Milanović.

Dok smo razgovarali sa Slobodanom Milanovićem sa njim u društvu je bio mladi bek Sarajeva Halid Šabanović. Poznato je da je Milanović nekoliko puta odmjeravao snage sa igračima Sarajeva kao fudbaler Krupe, a jake duele je imao upravo i sa Šabanovićem.

"Baš sam sa Šabanovicem imao jak duel, ne mogu se baš sjetiti tačno kako je to bilo, ali čini mi se da je bilo u Krupi. Dok sam u drugom dijelu sezone imao duele sa Hebibovićem. To je bilo u Sarajevu, a uvijek kada dođeš u Sarajevo igraš malo defanzivnije. Čekaju se kontre, pa šta napraviš", istakao je Milanović.

Kakvi su prvi utisci o treneru Musemiću i stručnom štabu?

"Nema šta, vidi se disciplina. Vidi se da momci naporno rade i da su dobri treninzi. Nije ni čudo što je Sarajevo prošle sezone osvojilo duplu krunu", rekao je Milanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milanović biranim riječima govori i o svom bivšem klubu, Krupi. Ipak, Krupa je u minuloj sezoni ispala iz elite, dok će on nedugo nakon dolaska u Sarajevo imati priliku zaigrati protiv slavnog Celtica, u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

"Sigurno da je to svojevrsni skok. To će biti najveća utakmica u mojoj karijeri. Igrao sam ranije po pripremama neke prijateljske utakmice protiv jačih inostranih klubova, ali ovo je zvanična, važna utakmica, i to je ipak Celtic. Sigurno će biti teško, ali pokušaćemo nešto napraviti. Daćemo svoj maksimum", istakao je Milanović, pa za kraj poručio kakve su ambicije za prvu sezonu u dresu šampiona BiH: "Moje i ambicije kluba su iste. Najveće moguće!"

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
JARANE IMA LI PLATA? KADA SE VRATIS SA PRIPREMA GDJE CES SPAVATI?
0 12
Klopp1991
pa normalno nisi u Vratnik došao haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi