Milanu samo bod protiv Lillea, šest golova na meču Brage i Leicestera

Mečevi 4. kola Evropske lige

Milanu samo bod protiv Lillea, šest golova na meču Brage i Leicestera

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su remizirali u gostime protiv Lillea (1:1) u meču 4. kola grupne faze Evropske lige.

Rossoneri su u Francusku stigli bez Zlatana Ibrahimovića koji se povrijedio za vikend protiv Napolija i to se večeras itekako osjetilo. Milan se pokušao osvetiti za poraz u prošlom kolu, ali su na kraju osvojili samo bod.

U prvom poluvremenu ove utakmice nismo vidjeli golove, ali već u nastavku u prvom napadu Milan je uspio da povede sa 1:0.

Rebić je bio asistent, a lopta je došla do Castilleja koji je bez većih problema uspio da pogodi mrežu Lillea. No, francuski klub uspio je da uzvrati dvadeset minuta kasnije.

David je odlično uposlio Bambu koji je pogodio za 1:1 što je bio konačan rezultat ove utakmice. Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u 77. minuti.

U istoj grupi večeras su u Pragu igrali Sparta i Celtic, a domaći tim slavio je nakon preokreta sa 4:1.

Lille je prvi u grupi sa osam bodova, dok drugoplasirani Milan ima bod manje. Sparta ima šest bodova, a Celtic samo jedan osvojen bod.

Dosta zanimljivosti bilo je u grupi G gdje su sjajan meč odigrali Brada i Leicester. Na ovom meču vidjeli smo šest golova, te je meč završen sa 3:3.

Na ovom meču bilo je 2:2 do 90. minute, a onda je na scenu stupio rezervista Fransergio koji je sjajno pogodio za 3:2 i činilo se da će Braga pobijediti sa 3:2. No u petoj minuti sudijske nadoknade Leicester je poravnao na 3:3 golom Vardyja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U istoj grupi u Atini su igrali AEK i Zorya, te su gosti sve šokirali ubjedljivom pobjedom od 3:0.

Leicester je prvi sa deset bodova, a Braga ima tri manje, dok AEK i Zorya imaju po tri boda i čini se da je jasno ko u ovoj grupi ide dalje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije