Mile Kovačević ostao predsjednik Fudbalskog saveza RS

SportSport.ba saznaje

Mile Kovačević ostao predsjednik Fudbalskog saveza RS

Edmir Škorić

U toku je Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske, a kako saznaje SportSport.ba, Mile Kovačević je novi stari predsjednik.

Aktuelni predsjednik Saveza Mile Kovačević ostat će na toj funkciji i naredne četiri godine.

 

Naime, Kovačević je bez problema pobijedio svog jedinog protivnika, predsjdnika Područnog fudbalskog saveza Banja Luke, Drašku Ilića.

 

Kovačević je, saznajemo, dobio 46 naspram Ilićevih osam glasova delegata u Skupštini Fudbalskog saveza Republike Srpske.

 

Funkciju predsjednika Kovačević je preuzeo 2007. godine poslije smrti Milana Jelića, pošto je do tada bio potpredsjednik i tu se zadržao tri godine. Na izborima 2010. godine bio je jedini kandidat. Iako su ostale još dvije godine mandata, UEFA i FIFA su tražile da budu održani novi izbori.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti