Milena Nikolić za novu pobjedu BiH

Kvalifikacije za EP 2021

Milena Nikolić za novu pobjedu BiH

Edmir Škorić

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina ostvarila je novu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.

Nakon što su u Zenici pobijedile Gruziju sa 71, Zmajice su danas na Koševu bile bolje od Malte sa 2:0.

Iako su slovile za velike favoritkinje, nisu olako došle do pobjede, pa su otpor Maltežanki slomile tek u posljednjih 20 minuta igre.

Sjajan Milena Niklić je u 72. minuti postigla vodeći pogodak, a u 80. i drugi za konačnih 2:0 i za maksimalan učinak naših djevojaka nakon dva kola.

Imaju šest bodova, koliko i Italijanke te Dankinje, a direktno na EP ide samo prvoplasirana ekipa. Bh. nogometašice za mjesec dana igraju treći meč i to u gostima kod Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti