Miletić i Naletilić nova imena na spisku Ace Petrovića

Harun Mahmutović za SportSport.ba

Miletić i Naletilić nova imena na spisku Ace Petrovića

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aco Petrović odlučio je dodati još dva imena na spisak igrača koji će zapčeti pripreme 10. jula pred start kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine u Sloveniji.

Petrović je odlučio pozvati mladog 20-godišnjeg krilnog košarkaš Igokee Marka Miletića, te playmakera Širokog Josipa Naletilića, dok je reprezentativnih dužnosti oslobođen Ivan Opačak.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio dolazak Miletića i Naletilića u reprezentaciju, te je sopštio kako su u Savezu odustali od poziva košarkašu Cedevite Ivanu Opačku.

"Definitivno u ove kvalifikacije ulazimo sa mlađim igračima. Reprezentaciji će se pridružiti Marko Miletić iz Igokee, te Josip Naletilić iz Širokog. Što se tiče Opačka, odlučili smo da na njega ne računamo zbog godina. Želimo dati priliku mlađim igračima, pa će umjesto njega pozive dobiti Miletić i Naletilić," rekao je Mahmutović za SportSport.ba.

Marko Miletić koji će u augustu proslaviti dvadeseti rođendan igrao je sjajno za Igokeu prošle sezone, te je u prvenstvu Bosne i Hercegovine imao prosječno 10 poena po utakmici.

Sa druge strane Josip Naletilić je u prvenstvu  u dresu aktuelnog prvaka BiH ekipe Širokog imao tri poena u prosjeku, a isti prosjek je imao i u ABA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.