Miličeviću najteža kazna u historiji bh. fudbala

Zbog nevjerovatnih grešaka na Otoci

Miličeviću najteža kazna u historiji bh. fudbala

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara jučer su na Otoci savladali Olimpic (2:0), ali je mrlju na ovaj meč bacio drugi pomoćni sudija Ljubo Miličević.

U okviru drugog kola Premijer lige BiH snage na Otoci odmjerili su Olimpic i Željezničar, a na kraju su gosti s Grbavice slavili sa 2:0. Ipak, nakon utakmice najviše se, na veliki žalost, govorilo o pomoćnom sudiji Ljubi Miličeviću.

On je imao nekoliko očajnih odluka u jučerašnjem meču, te je u nekoliko navrata oštetio Željezničar sa signaliziranjem nepostojećih ofsajda.

Kontorlor suđenja je Miličevića ocijenio negativnom ocjenom, a Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH donio je odluku da se on kazni sa nedelegiranjem 18 utakmica, odnosno do kraja jesenjeg prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi