Plaćenici počeli raditi ono zbog čega im se daju nerealne cifre u Saudijskoj Arabiji

Golovi SMS-a i Rubena Nevesa

Plaćenici počeli raditi ono zbog čega im se daju nerealne cifre u Saudijskoj Arabiji

Midhat Šljivak

Al Hilal je u susretu 3. kola arapskog Kupa šampiona savladao marokanski Wydad s 2:1, a golove su postigli skupo plaćeni Sergej Milinković-Savić i Ruben Neves.

Al Hilal je konačno došao do pobjede u grupnoj fazi arapskog Kupa šampiona. Savladan je jedan od najboljih timova Afrike Wydad Casablanca s 2:1 i ostvaren je plasman u narednu rundu takmičenja.

Plaćenici su kvalitetom u ovom duelu presudli protivniku. Al Hilalu su pobjedu donijeli Sergej Milinković-Savić i Ruben Neves.

Do vodstva velikan iz Saudijske Arabije stiže u 41. minuti. Nakon lijepe akcije i ubacivanja s desne strane Sergej Milinković-Savić postiže pogodak za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a Wydad u 64. minuti dolazi do izjednačenja. Bouhrati je postigao pogodak za 1:1, no sreća marokanskih fudbalera kratko je trajala jer su već unarednom napadu primili gol.

Oglasi

Još jedno skupocjeno pojačanje donijelo je pobjedu Al Hilalu. Portugalac Ruben Neves u 66. minuti pogađa za 2:1 i pobjedu svog tima kojom je ostvaren prolaz u narednu rundu takmičenja.

SMS i Ruben Neves su se tako počeli isplaćivati Al Hilalu, ali ovo takmičenje zapravo i nije toliko bitno u odnosu na izazove koje im slijede u prvenstvu i azijskoj Ligi prvaka, gdje tim iz Saudijske Arabije ima velike ambicije.

Poznati trener Jorge Jesus u svom sastavu ima poznata imena. Tu su još i Kalidou Koulibaly, te Andre Carillo i Malcom, pa ostaje da se vidi šta će napraviti u ovoj sezoni.

Arapski Kup šampiona, 3. kolo:

Al Hilal - Wydad 2:1

Top Komentari

user1675926959
Vi ste retardirani totalno Čuj plaćenici hahahaha.Sreća ovi iz M city ili PSG ili Reala..............nisu plaćenici.Počnite već jednom realno pisati
0 0
vence
Ja, kao u Europi nisu plaćenici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi