Milioneri nakon produžetaka izbacili Hoffenheim

Bičakčić odigrao sjajno za Hoffenheim

Milioneri nakon produžetaka izbacili Hoffenheim

M. Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda plasitali su se u polufinale DFB kupa. Večeras su Milioneri na svom terenu savladali Hoffenheim s 3:2 i to nakon produžetaka.

Odlično je Borussija ušla u meč. Pogotkom Nevena Subotića poveli su s 1:0 nakon 19 minuta igre, ali radost domaćih igrača traje samo dvije minute.

Kevin Volland je u 21. minuti izjednačio rezultat na 1:1, da bi već nakon sedam minuta Hoffenheim preko Robeta Firmina stigao do preokreta i vodstva od 2:1.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 57. minute kada Borussija dolazi do poravnanja. Pogodio je Pierre Emerick Aubameyang za 2:2, što je bio rezultat nakon regularnih 90 minuta.

Ušlo se zatim u produžetke gdje se bolje snašla Borussija. Pogotkom Sebastiana Kehla u 108. minuti stigli su do pobjede i prolaza u polufinale.

Ermin Bičakčić je odigrao sjajan meč za Hoffenheim, koji je nažalost ostao bez plasmana među četiri najbolja tima.

DFB kup, četvrtfinale:

Borussia - Hoffenheim 2:2 (Subotić 19', Aubameyang 57' / Volland 21', Firmino 28')

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.