Milioneri s tri gola ispratili nemoćni Nürnberg

Poljski dvojac briljirao

Milioneri s tri gola ispratili nemoćni Nürnberg

A. Haznadarević

Ekipa aktuelnog šampion Njemačke Borussije Dortmund, 19. kolo je otvorila je na sjajan način, savladavši na svom terenu Nürnberg rezultatom 3:0.

Žestoko je ekipa Jürgena Kloppa krenula od samog početka, a već u 18. minutu dolaze do vodstva, kada je dosuđen jedanesterac. Jakub Blaszczykowski je preuzeo odgovornost, te zabio za vodstvo Dortmunda.

 

Isti igrač je samo tri minuta kasnije ponovo zatresao mrežu nemoćnog golmana gostiju Schafera, a s tim rezultatom se i otišlo na odmor.

 

Drugo poluvrijeme proteklo je u nešto lakšem tempu, a onda dva minuta pred kraj regularnog toka meča i drugi Poljak Robert Lewandowski stupa na scenu, te zabija za konačnih 3:0.

 

Bundesliga 19. kolo

Borussia Dortmund - Nürnberg (Blaszczykowski 18, 21, Lewandowski 88)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

szólj hozzá: Borussia Dortmund vs Nurnberg 3:0 MATCH HIGHL
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.