Milionski transfer: Nihad Mujakić od januara član Kortrijka, ali na Koševu ostaje do ljeta

Sve dogovoreno, čeka se službena potvrda

Milionski transfer: Nihad Mujakić od januara član Kortrijka, ali na Koševu ostaje do ljeta · Ekskluzivno

A. Beganović

Aktuelni lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, dogovorio je transfer mladog reprezentativca naše zemlje i jednog od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige Nihada Mujakića.

Naime, kako SportSport.ba saznaje Mujakić će od januara službeno postati fudbaler belgijskog Kortrijka s tim što će na Koševu ostati na posudbi do kraja sezone, a Sarajevo će na ime obeštećenja inkasirati za naše uslove sjajnih dva miliona konvertibilnih maraka.

Posljednjih dana s obzirom na izvanredne igre u nedavno završenom prvom dijelu sezone, mnogo se špekulisalo o Mujakićevom odlasku. Čak se i u inostranim medijima ovaj izdanak Akademije FK Sarajevo i mladi reprezentativac naše zemlje povezivao sa brojnim klubovima.

No, kako SportSport.ba saznaje došao je i kraj tim špekulacijama, odnosno FK Sarajevo je dogovorilo sa Kortrijkom Mujakićev transfer koji će za nekoliko dana biti i službeno potvrđen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ime obeštećenja Sarajevo će, neslužbeno saznajemo, inkasirati dva miliona KM uz određeni procenat od eventualnog narednog transfera, a iz agilnog rukovodstva premijerligaša s Koševa uspjeli su isposlovati i Mujakićev ostanak na posudbi do kraja sezone što je svakako sjajna vijest za navijače Bordo kluba.

Kada se ozvaniči, biće to drugi najveći izlazni transfer u istoriji iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a s obzirom koliko pažnje u posljednje vrijeme u Sarajevu poklanjaju vlastitom igračkom kadru odnosno Akademiji, ne treba čuditi što se mladi igrači Bordo tima sve više nalaze na raduru evropskih klubova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Raikkonen
Čestitke za upravu a Mujakiću da se sve želje u životu ispune a nama aBd donio titulu pa na kraju završio i u Liverpulu. Sretno momčino
158 8
Edin Merlin
Momak je buduci Fabio Cannavaro,zelim mu svu srecu ovog svijeta !
123 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi