Sadiku: Mujić je odredio tok utakmice koja je obećavala da bude jedna od najboljih u Premijer ligi
Trenutak kada Elvis Mujić pokazuje defanzivcu Mladosti drugi žuti karton, što je značilo da će klub iz Kaknja do kraja utakmice igrati sa devet igrača

Stoper Mladosti za SportSport.ba

Sadiku: Mujić je odredio tok utakmice koja je obećavala da bude jedna od najboljih u Premijer ligi · Intervju

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Mnogo bure se podiglo nakon utakmice na Grbavici, gdje su u sjajnom meču Željezničar i Mladost remizirali 4:4 u nevjerovatnoj utakmici za bh.prilike. Gosti su nakon meča imali mnogo zamjerki na suđenje, posebno glavnog sudije Elvisa Mujića iz Banovića, koji je prema njihovim riječima oštetio njihov tim i direktno uticao na konačni rezultat.

Svakako jedan od ključnih detalja utakmice je i isključenje stopera Rijada Sadikua u 66.minuti, nakon drugog žutog kartona. To je bilo drugo isključenje Mladosti u ovom meču i tim iz Doboja kod Kaknja bio je primoran braniti se do kraja utakmice.

Nakon što su se malo strasti smirile, kontaktirali smo stopera Rijada Sadikua, da nam prokomentiraše zbivanja s Grbavice, te kartone koje je dobio, ali i neke odluke, koje su po njemu išle na štetu kluba iz Kaknja.

"Prvi start za žuti karton u 33.minuti je kada sam loptu zaustavio ispred Ermina Zeca, što se tačno vidi po rotaciji lopte, a glavni sudija mi svira faul i daje žuti karton. Kada je u pitanju drugi žuti karton, dobro se vidi na usporenom snimku ni u jednom trenutku nisam dirao loptu rukom. Sudija je kod drugog žutog kartona on pušta prednost i kada je vidio da igrač ne postiže gol, odnosno da fula cijelu loptu naknadno svira igranje rukom koje ni ne postoji" ističe Sadiku.

Nada se da će stručna komisija za suđenje dobro pregledati sporne situacije

"Nadam se da će video analizom provjeriti dobro sve situacije na utakmici. Ne mogu se oteti utisku da je penal za Željezničar dosuđen prestrogo. Alić je štitio lice i lopta ga je pogodila u ruku, nije bilo namjere igranja rukom. A vidite u tom slučaju on nije dobio ni žuti karton. Jednostavno suđenje je bilo na štetu našeg kluba i nadam se da će se to sankcionisati. Da ne govorim o žutom kartonu za Hiroša ili startu Miletića, koji je bio sličan startu Žulja koji je dobio crveni karton. Sudija je odredio tok utakmice koja je obećavala da bude jedna od najboljih utakmica posljednjih godina u našoj ligi", kaže stoper Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjeruje da će pored svih problema koje Mladost ima od početka sezone na kraju ipak ostvariti opstanak

"Znate kakve je klub imao probleme, prvi smo imali koronavirus u svlačionici na početku sezone, nismo prošli pripreme, onda povrede, sudijske greške u pojedinim utakmicama. Ja sam siguran da ćemo uspjeti ostati u ligi. Vidjeli ste da igramo ravnopravno protiv Zrinjskog, Borca, Željezničara koji su u gornjem dijelu tabele. Očekujem da u narednim utakmicama nastavimo s dobrim igrama, a nadamo se da će nas i rezultati pratiti. Protiv Širokog primamo gol u posljednjoj minuti, protiv Borca bez pola tima nesretno gubimo, protiv Zrinjskog isto smo mogli do pobjede, a šta kazati za meč na Grbavici", kazao je za SportSport.ba mladi reprezentativac iz redova Mladosti, 21-godišnji Rijad Sadiku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

PRESEDAN
U Banja Luku na izlet,a gurbetima lomite noge,i bune se.Papci
3 14
mido1921
Pištaljku u usta pa ti sudi. Sve odluke protiv tebe pogrešne. Pitarski jade napaćeni.
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi