Miljanović: Mladi igrači moraju dobiti šansu u ligama kao što je Premijer liga BiH

Novi šef struke Mladosti za SportSport.ba

Miljanović: Mladi igrači moraju dobiti šansu u ligama kao što je Premijer liga BiH

Samir Mlaćo

Rudarski posao je u proteklim danima bio pred novim šefom struke Mladosti Doboj Kakanj Nemanjom Miljanovićem.

Miljanović je radio u našoj zemlji, ali davno, a kao nogometaš nastupao je u Španiji. Posljednji trenerski posao imao je u Švedskoj, a svom novom klubu donio je sreću proteklog petka kada je Mladost na Grbavici savladala Željezničar i napravila pravu senzaciju.

Miljanović je proteklih dana analizirao utakmice Mladosti, ali i sutrašnjeg rivala FK Olimpik.

"Dosta novih stvari za mene. Odavno nisam bio što se tiče fudbala u BiH u toku, a prije moža 15 godina sam vodio Proleter i Krupu. U zadnje vrijeme pratio sam Premijer ligu, ali ne dovoljno da imam neki veliki uvid. Uspio sam se ovdje upoznati sa gradom, klubom, ljudima iz kluba, nogometašima, a pogledao sam sve dosadašnje utakmice. Stigao sam pogledati i sve utakmice Olimpika, tako da sam u toku što se tiče samih nas, te subotnjeg rivala", priča Miljanović za SportSport.ba.

Mladost je napravila dva velika iznenađenja u pet kola.

"Mislim da je Mladost imala mnogo problema van terena radi koronavirusa. To je mnogo poremetilo sam start u sezonu. Što se tiče ovih pet utakmica, može se reći da je bodovni saldo više nego dobar s obzirom na aktuelnosti. Napravljena su i dva iznenađenja, a protiv Slobode i Tuzle City se igrao egal meč. Protiv Željezničara je bilo sreće i hrabrosti".

Sutrašnji rival nema bodova na svom kontu. Miljanović kaže da je to nezasluženo.

"Po meni su mogli uzeti bodove u svim utakmicama. Ozbiljna su ekipa, srčana, agresivna, imaju i znalaca. Zeba je dobar igrač, Handžić, Hadžanović, te Milanović... Ne smijemo zaboraviti ni Osmanovića koji je postigao dva gola do sada. Po meni mogli su bodove uzeti i Krupi, imali su i jedan penal na kraju koji se mogao suditi, ali nije to bitno. Izbjegavam govoriti da li je sudija napravio grešku ili ne. Široki Brijeg ih je nadigrao prvo poluvrijeme, a drugo su im parirali. Zrinjski je njih dobio na kvaitet, iako su i oni imali svoje šanse".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako gledate na današnji nogomet. Koja je vaša vizija?

"Mladi igrači obavezno trebaju dobijati šansu, pogotovo u ovakvim ligama kao što je BiH. Uz to naravno moraju oslonac biti neki iskusniji igrači koji moraju da pomognu mlađima da stasaju. Sve to mora biti u vidu jednog balansa, da ti mladi ne bi izgorili. Moja filozofija nogometa je da se uvijek ide na pobjedu, igrači moraju imati pobjednički mentaltet, ali i karakter da igraju za tim", dodao je ljubazni Miljanović koji se u igračkoj karijeri može pohvaliti i pogotkom protiv velikog Reala iz Madrida. 

Top Komentari

DamirT
Kaze igrao se egal sa Slobodom i TC,a izgubili 3-0 i 5-2...
0 4
MLADOST
Protiv Slobode bez igrača 60 min. a protiv TC smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili. U svakom slučaju zaslužene pobjede ovih ekipa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi