Miljuš: Borac je tokom cijelog meča bio bolji tim

Rukometaš Prijedora poslije poraza od Borca

Miljuš: Borac je tokom cijelog meča bio bolji tim

D. Vejo

Izabranici Dragomira Šaponje pretrpjeli su večeras poraz u Banjaluci od domaćeg Borca koji je odigrao na nivou.

Ekipa Prijedora je jedan dosta mlad tim, koji iz meča u meč uči i kali se protiv klubova kao što je Borac i ostalih. Jedan od onih koji su se istakli u redovima gostiju iz Prijedora jeste Andrej Miljuš. On je na ovom susretu predvodio svoj tim, sa pet datih golova.

Kako kaže, ne žale za porazom jer je isti došao od ekipe koja je u vrhu najelitnijeg takmičenja u BiH. Izvukli su pouke, ali su i zadovoljni prikazanom igrom, čiji su nivo podigli nego što je to bilo u prethodnom kontrolnom meču.

"Izgubili smo od ekipe koja će realno biti među prve četiri u sezoni 2016/17. Mi smo pokazali nešto bolju igru nego u posljednje tri koje smo igrali pripremne utakmice, ali oni su bili bolji tim. Oslabljeni smo, nije bilo četiri igrača. Povrijedili su se u Cazinu gdje nije bilo uslova, igrali smo na minus pet. Nadam se da ćemo dići nivo igre, jer to moramo uraditi kako bi izborili opstanak", zaključio je za SportSport.ba rukometaš Prijedora, Andrej Miljuš.

Naredni prijateljski susret, Prijedor će odigrati protiv ekipe Cazina, s kojom je već odmjerila snage i pretrpjela poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi