Milko Đurovski novi trener Jedinstva

Brčaci potvrdili visoke ambicije

Milko Đurovski novi trener Jedinstva

Adnan Beganović

Legendarni makedonski fudbaler i trener preuzeo je klupu Jedinstva iz Brčkog.

Brčansko Jedinstvo ekipa je koja nastupa u 2. ligi RS, ali ima velike ambicije da se tokom naredne dvije-tri sezone domogne Premijer lige, a sam dolazak Đurovskog na mjesto šefa stručnog štaba je potvrda ovih planova.

Četrdesetsedmogodišnji Đurovski ime je izgradio u beogradskoj Crvenoj zvezdi, a onda prešao u redove velikog rivala, Partizana. Od tada, navijači Zvezde označili su ga izdajicom, dok su ga Grobari uvažavali, ali mu nikada nisu zaoravili odakle je stigao. Sredinom osamdesetih godina nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije, a na zalasku igračke karijere i za reprezentaciju Makedonije.

Trenersku karijeru počeo je u Sloveniji gdje je vodio Naftu, a onda i Maribor, da bi se 2008. godine vratio u Vardar. Tokom prošle sezone sa klupe je vodio ekipu makednoskog drugoligaša, FK Belasicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.