Miller s tri gola donio pobjedu Rangersima

Saša Papac igrao svih devedeset minuta

Miller s tri gola donio pobjedu Rangersima

Danas su odigrane četiri utakmice drugog kola škotskog Premiershipa, a čak u tri utakmice pobjede su upisali gosti. Na četiri meča postignuto je čak dvanaest golova.

U derbiju kola Rangers je u gostima kod Hiberniana slavio sa 3:0 zahvaljujući sjajnom Kennyju Milleru, koji je postigao sva tri pogotka, u 64, 70. i 90. minuti. Naš Saša Papac je odigrao svih devedeset minuta za pobjednički sastav.

Celtic je na svom Celtic Parku bio ubjedljiv protiv St. Mirrena sa 4:0. Joe Ledley i Shaun Maloney u 5. i 23. minuti donijeli su prednost zeleno-bijelima, a u nastavku meča su James Forrest u 69. i Ki Sung-Yeung u 81. minuti potvrdili pobjedu.

Ubjedljivu gostujuću pobjedu je slavio i Inverness protiv Dundee Uniteda sa 4:0. Dva pogotka je postigao Adam Rooney, a po jedan Kevin McCann i Russell Duncan. Motherwell je golom Nicka Blackmana u 37. minuti slavio sa 1:0 kod Kilmarnocka.


Hibernian 0-3 Rangers


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.