Sin čuvenog udarača ima najčudnije ime u svijetu fudbala i šansu da nadmaši starog

Million Manhoef postigao dva gola protiv Ajaxa

Sin čuvenog udarača ima najčudnije ime u svijetu fudbala i šansu da nadmaši starog

M. Šljivak

Samo istinski ljubitelji fudbala, posebno oni koji prate prvenstvo Nizozemske, znaju dobro ko je 20-godišnji fudbaler ekipe Vitessea Million Manhoef. Radi se o mladom defanzivcu za koga bi uskoro mogao čuti kompletan fudbalski svijet i sinu borilačke legende Malevina Manhoefa.

Million Manhoef zablistao je u dresu Vitessea u prvenstvenom meču protiv Ajaxa. Postigao je dva gola i mladi lijevi bek je potvrdio da je zvijezda u najavi.

Million, čije je ime vjerovatno i najčudnije u svijetu fudbala, ima itekako dobro poznatog oca. To je legendarni kickboxer i MMA borac Melvin Manhoef.

Apsolutno cijeli borilački svijet zna ko je čuveni Melvin Manhoef. Radi se o istinskoj kickboxing legendi i čovjeku koji je važio za jednog od najjačih udarača.

Nedavno je porazom od Yoela Romera završio karijeru u 46. godini. Ostat će upamćen kao jedan od velikana, a sportske gene povukao je i njegov sin kojem je dao ime Million.

Ovaj 20-godišnjak se umjesto borilačkog sporta odlučio za fudbal. To mu se isplaćuje jer je već standardan član Vitessea, kluba u kojem je i ponikao.

Ove sezone Million Manhoef je nastupio u 13 utakmica svog tima i ima učinak od tri gola i jedne asistencije. Za jednog beka zaista jako dobar učinak.

Vidjet ćemo kako će se razvijati karijera Manhoefa mlađeg. Za sada je na dobrom putu da postane poznatiji od oca koji u svijetu borilačkog sporta ima status legende.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Legendarni Melvin Manhoef u MMA karijeri je ostvario učinak od 32 pobjede, 16 poraza, jednog neriješenog i dva no contest meča. Mnogima je ipak mnogo poznatiji po kickboxing karijeri gdje je bio dio slavne ekipe kickboxera s početka ovog stoljeća.

U kickboxing karijeri je ostvario učinak od 38 pobjeda i 14 poraza, a interesantno je svakako da je upravo on prvi veliki skalp bh. borca Dževada Poturka, koji ga je pobijedio u Alkmaaru 2005. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi