Veliko iznenađenje na Koševu: Leotar pobijedio Sarajevo!

Šokantan poraz Bordo tima

Veliko iznenađenje na Koševu: Leotar pobijedio Sarajevo!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostilo Leotar na Koševu, a na kraju su gosti šokantno odnijeli tri boda i slavili su rezultatom 1:0.

Bordo tim je od prve minute očekivano imao veći posjed lopte, ali veoma teško je tim Gorana Sablića stvarao šanse.

Tek u 17. minuti stvorili su prvu dobru šansu. Bagarić bježi odbrani gostiju po desnoj strani, pokušao je uposliti Ahmetovića, a ispred njega Arsić dobro reaguje i propala je dobra prilika.

Deset minuta kasnije Hebibović promašuje ogromnu šansu. Izašao je jedan na jedan sa Vukanovićem, ali golman Leotara mu brani udarac.

U nastavku akcije Bagarić se nije najbolje snašao. Lopta mu je pobjegla i nije uspio uputiti šut na prazan gol.

Potom se Leotar malo probudio. Imali su gosti nekoliko opasnih napada, ali mladi Šahinović u prvih 45 minuta nije imao previše posla i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

Sarajevo je i u nastavku bilo konkretnije, ali defanzivni blok Leotara je radio sjajan posao i nisu domaćim dozvolili apsolutno ništa.

A onda u 66. minuti šok za domaće. Nakon jednog prekida i duge lopte, Zec spušta za Aćimovića, a ovaj zabija za vodstvo gostiju od 1:0.

Sarajevo je potom krenulo još ofanzivnije. Uspjeli su domaći pogoditi stativu, Cmiljanić zatim ne pogađa sa nekoliko metara i gosti su u tim trenucima imali dosta sreće.

Pokušavali su domaći na sve načine doći barem do boda. Imali su nekoliko šansi, Leotar se žestoko branio i na kraju se i odbranio te je ostalo šokantnih 0:1 na Koševu.

Treba istaći da su gosti imali šansu da udvostruče prednost u nadokandi meča. Dupovac je pogriješio, a mladi golman Šahinović ruši Ristića i to je bio penal. Paranos je šutirao, ali Šahinović brani.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Sarajevo - Leotar 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Šabanović, Oremuš, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Kapić, Kobiljar.

FK Leotar: Vukanović, Milović, Paranos, Sekulović, Aćimović, Mićunović, Đurić, Perišić, Arsić, Bosančić, Zec.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nekodaleko
Vico opet kriv :/
32 8
Lavillenie
Kaze Skoric prije 2 sata 'Sarajevo apsolutni favorit na Koševu' HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHJAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA Zacehnuh se koji vic od kluba
20 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi