Miloš Filipović majstorijom riješio meč Zrinjskog i Slobode

Plemići slavili s 1:0

Miloš Filipović majstorijom riješio meč Zrinjskog i Slobode

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas su na svom terenu pobijedili Slobodu (1:0) u okviru 28. kola Premijer lige BiH.

Plemići su pobjedom uspjeli da zadrže korak za Sarajevom i četiri boda zaostatka jer je pobjedu upisao danas i bordo tim nad ekipom Mladosti. Zrinjski je bio bolji od početka utakmice, a prvu veliku šansu imao je Bencun u osmoj minuti, no ostalo je 0:0.

Pet minuta kasnije Filipović je pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla pored gola Slobode. Nakon pola sata igre u šansi je bio i Čurjurić, no Muminović je odlično odbranio njegov udarac.

Ipak, Zrinjski je uspio nekako da slomi otpor tuzlanskog tima. To se desilo u 37. minuti kada je Čurjurić asistirao, a odličan gol za 1:0 postigao je Miloš Filipović.

Sloboda je samo dvije minute kasnije mogla da izjednači na 1:1, no Brkić je odbranio zicer Zukiću i spasio Zrinjski.

U drugom poluvremenu domaći su diktirali tempo igre i imali nekoliko sjajnih prilika, ali je Muminović danas bio veoma dobar na golu Slobode.

Gosti su šanse čekali iz kontri, ali nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete golu mostarskog kluba. Na kraju utakmica je završila s 1:0 za vrijedna tri boda ekipe Zrinjskog.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Zrinjski - Sloboda 1:0 (Filipović 37')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Bencun, Rustemović, Filipović, Mandić.

Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Baraban, Ivetić, Beganović, Hodžić, Čivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Pi*ke bijedne tuzlanske pustile svinjski... Tuzlu za Pale Milorade
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi