O Gigoviću, ipak, početkom sedmice!

Sjednica je odgođena

O Gigoviću, ipak, početkom sedmice!

Admin Čaušević

Fudbalski sudija Miloš Gigović se opet našao u centru pažnje, po ko zna koji put otkako sudi utakmice Premijer lige i to iz samo njemu poznatih razloga.

Gigović je užasno odsudio utakmicu Leotar - Igman koja je okončana bez pobjednika. Konačan rezultat duela ekipa koje se bore za opstanak glasio je 1:1.

Arbitar iz Bosanske Gradiške je dosudio dva penala za Trebinjce, osim toga imao je niz u najmanju ruku diskutabilnih odluka i to na štetu gostiju iz Konjica.

Čovjek koji je poprimio epitet najkontroverznijeg sudije Premijer lige je isključio i dvojicu igrača Igmana, dok je upečatljiva i situacija iz finiša prvog dijela kada je svirao kraj baš kada su gosti trebali izvesti korner.

Kakva je bila utakmica u Trebinju najbolje govori izjava Husrefa Musemića da je ne bi preporučio nikome da je više ikad pogleda. 

S obzirom na katastrofalno suđenje odmah po završetku utakmice na stadionu Police zakazna je hitna sjednica Komiteta za sudije i suđenje.

Oglasi

Glavna tema sjednice trebalo je biti Gigovićevo suđenje, međutim sastanak vodećih ljudi za suđenje pri NFSBiH je odgođen.

Za SportSport.ba je potvrđeno kako je sjednica odgođena za početak nove sedmice, a razlog je prikupljanje potrebnog materijala.

Gigović je ranije bio žestoko suspendovan. Bilo je to u sezoni 2020/21 kada je zbog propusta u duelu Borca i Veleža propustio devet kola seniorske Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi da li će sudija koji zna vrlo često biti i četvrti arbitar na utakmica UEFA-inih takmičenja zaraditi kaznu i za cirkus koji je priredio u Trebinju.

Inače, Gigović je ove sezone sudio na devet utakmica Premijer lige te je pokazao ukupno pet crvenih kartona te dosudio četiri penala.

Top Komentari

Nicija nije do zore sjala samo polako.
3 0
Mostarac94
Zato kad Velezu treba kaznu odredit odmah se to sredi preko noci, a kad je ovom papku onda se moze sacekati
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti