Trener Radnika za SportSport.ba

Milošević: Dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Radnika danas u odradili dva treninga u Antaliji u sklopu priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je danas u Antaliji odradio dva treninga, a šef stručnog štaba Nebojša Milošević zadao je jak tempo prvog dana priprema u Turskoj. Nakon poslijepodnevnog treninga Milošević je za SportSport.ba izjavio da je njegov tim oduševljen uslovima u Turskoj.

"Kao što smo očekivali ovdje su nas dočekali sjajni uslovi za rad, klima izvanredna za ovo doba godine. Imali smo jedan dio priprema u Bijeljini gdje smo maksimalno naporno radili, ali u teškom vremenskim uslovima i izgurali smo muški taj period sa vrlo malo povreda. Željno smo čekali da dođemo ovdje i ono što je važno jeste da budemo zajedno, te da napravimo jednu homogenu grupu koja je jako važna. Prvi utisci su jako pozitivni, igrači su se brzo adaptirali na nešto što je dobro. Tako da s te strane nemamo nikakvih problema", rekao je Milošević, te dodao:

"To gdje sam zabrinu jeste da smo u Bijeljini ostavili Nenada Srećkovića koji ima problema s koljenom i to ga muči već duže vrijeme. Ovdje su igrači svi zdravi osim Kitanovića i Filipovića koji imaju problema sa povredama. Ostali momci vrijedno radne, raspoloženje je jako dobro i s tim sam veoma zadovoljan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je u dobroj poziciji da izbori plasman u Ligu za prvaka, a Milošević je otkrio kakve ciljeve ima klub iz Bijeljine.

"Ono što je dobro da smo na poziciji gdje sami odlučujemo o svojoj sudbini. Negdje na početku sezone klub je sam sebi postavio ciljeve da prije svega osigura stabilno takmičenje. Sad smo na poziciji koja nam donosi Ligu za prvaka i predsjednik kluba Mladen Krstajić rekao je da je ilj da uđemo među šest ekipa, ali isto tako da ne bi bio smak svijeta ako to ne ostvarimo. Imamo obavezu kao pravi sportisti da u svaku utakmicu uđemo maksimalno ozbiljni i motivisani. Ako to uradimo ja ne sumnjam da ćemo izboriti plasman u Ligu za prvaka", zaključio je trener Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti