Milošević: Zbog njega sam se posvađao sa pola Srbije

Uvijek branio Mitrovića

Milošević: Zbog njega sam se posvađao sa pola Srbije

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Savo Milošević, idejni je tvorac Kupa prijateljstva koji se prethodnih dana igrao na Zlatiboru, a titulu su na kraju osvojili juniori Sarajeva koji su u penal seriji u finalu savladali Partizan.

Milošević je prije četiri godine počeo Turnir prijateljstva u Bijeljini, a nakon toga želio je dati novu dimenziju organizaciji turnira koji je promijenio lokaciju i preselio na Zlatibor. Nekadašnji igrač Srbije poručio je da je ovo pravi način za mlade igrače prvenstveno da se druže, a zatim pokažu svoj kvalitet.

"Poslije četiri godine u Bjeljini i turnira koji planiramo da nastavimo, ovo je jedan iskorak. I to prije svega iskorak kada je u pitanju snaga takmičenja. Pored najboljih klubova iz regiona, tu je i šest timova iz inostranstva, iz ozbiljnih fudbalskih država. Na osnovu iskustva iz Bjeljine, shvatili smo da treba da pojačamo takmičarski momenat i u skladu sa tim, po prvi put ove godine, pozvali smo ekipe iz Evrope. Bio je to dobar potez, što nam potvrđuju mnogi faktori, prije svega iskustva svih ekipa. Sve grupe su bile jako zanimljive i neizvijesne do samog kraja. A, to i jeste suština ovog turnira, da ti momci dobiju jako takmičenje kao i provjere gdje se nalaze u odnosu na konkurenciju", rekao je Milošević za zvaničnu stranicu Kupa prijateljstva.

Također, Milošević se dotakao i nastupa Srbije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. S obzirom da i sam zna koliki je pritisak na igračima, a posebno napadačima istakao je Aleksandra Mitrovića kao primjer za to. Milošević je poručio da se posvađa sa pola Srbije zbog napadača Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zbog Mitrovića sam se u posljednje četiri godine posvađao sa pola Srbije. Da sam maliciozan, sada bih mogao da kažem, šta sam vam rekao. Jako mi je drago zbog njega. Kada je imao problema i kada ih je on kao mlad igrač sam pravio, uvijek je igrao sa karakterom i za tim. A, takav pristup mora da se vrati. Jako je bitno i za ekipu da imamo centarfora koji je u formi. Ne bih da ga hvalim puno, ali neće se on pokvariti i sigurno će dati maksimum u Rusiji", dodao je Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi