Moldavci se žale da su se za Sarajevo pripremali "u mraku", kome daju veće šanse u revanšu?

Prvo pretkolo konferencijske lige

Moldavci se žale da su se za Sarajevo pripremali "u mraku", kome daju veće šanse u revanšu?

A. Čaušević

Sarajevo je odigralo odličan prvi meč protiv Milsamija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali je na kraju nagrada izostala.

Na stadionu Complexul Sportiv Raional u Orheiju je završeno 0:0 uz niz promašenih velikih šansi Bordo tima uključujući penal Krstea Velkoskog u prvom dijelu.

U izjavama poslije utakmice Sergei Dubrovin nije izgubio nadu pa je trener moldavskog predstavnika bio zadovoljan što njegov tim nije izgubio.

"U prvom poluvremenu nam je pomogao golman, pa smo u nasavku ojačali sredinu. Sarajevo je dobar tim, teško je igrati protiv njih, svi su igrali dobro, njihov nivo igre je vidljiv. Ipak, Jugosloveni su uvijek igrali dobar fudbal", rekao je iskusni stručnjak.

"Vještiji su s lopom, povezani su. Teško je protiv njih igrati otvoreno. Znaju gdje trčati i kako se otvoriti. Bili smo malo nepripremljeni jer praktično nismo imali informacija o njima. Pokušali smo ih dobiti, ali nije uspjelo, morali smo se pripremati 'u mraku'", rekao je Dobrovin.

U revanšu će Milsami će igrati defanzivno, ali se ne planira zatvoriti u potpunosti.

Oglasi

"Nećemo se skroz zatvoriti, ali ćemo dati prednost odbrani. Postoje neke opcije da igramo na kontranapade, tako ćemo i igrati", dodao je trener moldavskog tima.

Veznjak Milsamija, Radu Ginsali je kazao da je 0:0 dobar rezultat za njegov tim te da su šanse u revanš susretu 60:40 u korist Sarajeva.

"Bila je teška utakmica za nas. Imali smo dobrog protivnika koji je ostvario pozitivan rezultat. Mislim da je ovo dobar rezultat za nas. Nadam se da ćemo dostojanstveno odigrati na strani i proći dalje", rekao je Ginsali.

"Mislim da su šanse 60:40 u njihovu korist jer će igrati na svom stadionu sa svojim navijačima što će na njih postaviti pritisak. Ako budemo igrali organizovano, oni bi mogli početi praviti greške i imat ćemo šansu da ih uhvatimo na kontranapade", dodao je on.

Utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase igra se u četvrtak, 15. jula s početkom u 21 sat. Susret će suditi arbitri iz Irske na čelu sa Paulom Mclaughlinom.

Oglasi

Po prvi put će na Koševo nakon dugo vremena moći i navijači. FK Sarajevo će za ovaj meč pustiti 9.600 ulaznica u prodaju, odnosno 30 posto kapaciteta stadiona.

Prodaja karata počinje u ponedjeljak, a cijene ulaznica su sljedeće:

Tribina „Sjever – Vedran Puljić” - 5 KM
Tribina „Istok” - 10 KM (8 KM za članove)
Tribina „Zapad” - 12 KM (10 KM za članove)
Tribina „Jug“ – 5 KM

Navijači će morati ući na tačno naznačeni ulaz koji piše na karti, a na utakmicu će moći ući navijači koji su:

- Prebolovali virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci uz predočenu potvrdu o prebolovanom COVID-19
- Vakcinisani i revakcinisani
- Vakcinisani u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
- Ukoliko nisu vakcinisani posjeduju negativan PCR test ne stariji od 72h
- Posjeduju negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, svim navijačima je obezbijedila besplatno testiranje uz pokaz karte za utakmicu protiv Milsamija, a tačno vrijeme i lokacija ovog testiranja će biti naknadno određeni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Uvalte jedan iz kontre ili kornera bordo-smrdibubama i defanziva
3 8
bk123
Znam da se ponavljamo milijun puta al neke mi stvari nikad neće biti jasne i svaki put me izbace iz takta ma da znam da će tako biti al jednostavno me ispizdi. Odoh sad u kafić, prodajni centar, kino, crkvu,džamiju,na gradski bazen ma gdje god i nitko me ništa ne traži niti pita al za utakmicu mi treba test ,treba ovo treba ono treba p.materina.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi