Minimalac Barcelone u gradskom derbiju za ostanak na vrhu

Primera Division, 12. kolo

Minimalac Barcelone u gradskom derbiju za ostanak na vrhu

Fudbaleri Barcelone su teškom mukom sa minimalnih 1:0 u okviru 12. kola španske Primere u gradskom derbiju savladala Espanyol.

Nakon mnogo šansi u prvih 45 minuta, pa i poništenog gola zbog nepostojeće ofsajd pozicije Danija Alvesa, prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Svoje šanse imali su i fudbaleri Espanyola, ali je kožu Barce u stopostotnoj prilici za goste spasio Victor Valdes.

Ipak u 67. minuti Neymar je potvrdio ono u šta su mnogi sumnjali, a to je da je sjajan timski igrač. Brazilac je odličnom asistencijom poslužio Alexisa Sancheza koji pogađa za vodstvo Barcelone od 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon nove pobjede, jedanaeste ovosezonske, Barcelona je ostala na vrhu tabele španske Primere sa 34 osvojena boda, dok je gradski rival Espanyol nakon minimalnog poraza na osmom mjestu sa 15 osvojenih bodova u dvanest dosadašnjih prvenstvenih kola.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.