Minimalac Celtica, Bahrudin Atajić ovog puta na klupi

Premiership Škotske

Minimalac Celtica, Bahrudin Atajić ovog puta na klupi

Danas je na programu bilo šest mečeva škotskog Premiershipa od kojih je pet završeno, dok je meč između Patricka i St. Johnstonea prekinut nakon prvog poluvremena.

Sanel Jahić našao se u startnoj postavi St. Johnstonea i odigrao prvih 45 minuta.

Lider Celtic na domaćem terenu minimalnim rezultatom porazio je Hibernian, a jedini pogodak postigao je Pukki u 29. minutu. Bahrudin Atajić meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Deveti trijumf sezone ostvario je Aberdeen koji je na domaćem terenu sa 2:0 bio bolji od St. Mirrena. Strijelci u trijumfu domaćeg tima bili su Vernon i Robson.

Agoniju posljednjeplasiranog Heartsa nastavio je i Inverness porazivši ga na gostujućem terenu rezultatom 2:0. Strijelac oba pogotka za Inverness bio je McKay.

Odličnu formu potvrdio je Dundee United na gostovanju kod Kilmarnocka. Gabriel je kod domaćih za svega pet minuta zaradio dva žuta kartona, pa je Kilmarnock od 22. minuta igrao sa deset igrača. Mreže su do pauze ipak mirovale, a onda je u nastavku uslijedila goleada. Watson je načeo domaćina u 60. minutu, Armstrong je povećao na 2:0, dok je striječac trećeg pogotka bio Gauld. Boyd je minut prije kraja smanjio na 1:3, da bi konačan rezultat utakmice u sudijskoj nadoknadi postavio Goodwillie.

Ulogu favorite na gostovanju kod predposljednjeg Ross Countyja opravdao je Motherwell trijumfovavši rezultatom 2:1. Sutton je postigao dva rana pogotka za goste, dok je čast domaćina spasio De Leeuw pola sata prije kraja.

Celtic je lider na tabeli sa 39 bodova, a prati ga Inverness sa sedam bodova manje. Najugroženiji su Ross County i Hearts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.