Minimalna pobjeda Espanyola nad Celtom iz Viga

19. kolo španske Primere

Minimalna pobjeda Espanyola nad Celtom iz Viga

Drugi susret danas u okviru 19. kola španske Primere odigrali su Espanyol i Celta iz Viga, a sva tri boda su pripala domaćoj ekipi koja je slavila sa minimalnih 1:0.

Utakmica je počela dobrom, ali opreznom igrom na obje strane, a na prvi i jedini pogodak na susretu čekalo se do 23. minute kada je Garcia na asistenciju Stuanija doveo svoju ekipu u vodstvo od 1:0.

 

U nastavku susreta, Celta je pokušavala da dođe do pogotka, ali nije uspijevala. Pred sami kraj susreta, domaći su bili dosta konkretniji, a Garcia, koji je u par navrata zaprijetio bio je najopasniji igrač domaćih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Espanyol je ipak sačuvao prednost do samog kraja i zahvaljujući ovoj pobjedi pobjegao je iz opasne zone te sada ima 18 bodova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti