Minimalna pobjeda Radnika nad Orašjem

Tim iz Bijeljine slavio u generalci

Minimalna pobjeda Radnika nad Orašjem

M. Jakovljević

Radnik je danas u Etno Selu Stanišići odigrao prijateljsku generalku pred susret 1. kola protiv Zrinjskog, a protivnik je bila ekipa Orašja, člana Prve lige Federacije BiH. Bijeljinci su pobijedili rezultatom 1:0, a strijelac je bio Srećković u 78. minuti.

Radnik je bio bolji u prvom dijelu, imao više od igre ali navalni igrači nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku pred golom protivnika.Jak vijetar i teren sa vještačkom travom su bili protivnici objema ekipama da prikažu bolju igru.

U drugom djelu, igrači trenera Slavka Petrovića su zaigrali brže i agresivnije. Idealne prilike nisu realizovali Đurić i Obradović, a Martinović je pogodio stativu.

Pravda je zadovoljena u 78. minuti. Peco je lijepo uposlio Srećkovića na desnoj strani, on je pravario jednog igrača i golmana Orašja i tako postigao pobjedonosni gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igra nije bila baš najbolja, a jak vjetar nam je smetao. Pobjeda mnogo znači. Sutra ćemo  odigrati susret protiv domaće Zvijezde 09, a priliku će dobiti i igrači koji danas nisu nastupili kao i neki mlađi igrači," rekao je pomoćni trener Radnika Jovo Borković.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi